Primarul Nicolae Barbu este alături de tinerii seropozitivi din Giurgiu

Primarul Nicolae Barbu este alături de tinerii seropozitivi din Giurgiu

Duminică, 25 noiembrie, Asociaţia “Licurici” din municipiu a organizat tradiţionala fundiţă în faţa Teatrului “Tudor Vianu” urmată de un moment de reculegere şi de comemorare a tinerilor seropozitivi care au pierdut lupta cu viaţa. La această manifestare deschisă cu un marş, pe traseul Parcul Mihai Viteazul- centrul oraşului, au răspuns prezent zeci de voluntari din municipiu, cei mai mici dintre ei însoţiţi de părinţi şi de cadre didactice. Printre participanţii la această manifestare s-a numărat şi primarul Nicolae Barbu care a ţinut să le fie alături tinerilor seropozitivi din Giurgiu, colaborarea cu această asociaţie începând în urmă cu trei ani.

“Fenomenul HIV/SIDA există pentru noi, nu e vina lor că se află în această situaţie şi trebuie să fim alături de ei. Acest lucru m-a animat şi acum trei ani, dar şi acum când sunt primar nu îmi uit bunele obiceiuri şi sunt alături de ei pentru ca împreună să le dăm forţa şi speranţa necesară acestor copii”, a declarat ieri Nicolae Barbu, prins în fundiţa roşie, simbolul al solidarizării cu cei afectaţi de HIV şi de compasiune pentru victimele SIDA.

În calitate de primar, Nicolae Barbu le-a dat asigurări asistenţilor personali ai tinerilor seropozitivi că îşi vor primi sumele restante până la sfârşitul anului, urmând ca în 2013 să prevadă în buget banii necesari pentru ca situaţia neplăcută prin care au trecut în ultimii ani aceşti tineri, să nu se mai repete. La acţiune a participat şi cunoscutul realizator TV, Alex Dima, un apropiat al licuricilor ”samurai”, aşa cum îi numeşte el pe tinerii puternici din această asociaţie.

Ultima modificare: 25.11.2012 – 00:00 de către Primăria Giurgiu

Anteriorul Primăria Giurgiu se ocupă de pietruire pe mai multe străzi periferice

Contactează-ne!

Primăria Municipiului Giurgiu © 2024. Toate drepturile rezervate.